DOSTAVA PAKETOV V 24 URAH
  
  

Zgodovina


Paketek, d.o.o. je bil ustanovljen 13.09. 2011, kot podjetje za distribucijo časopisov in revij v nočnem času in paketno distribucijo podnevi na področju Koroške. S širitvijo paketne distribucije je podjetje dodatno zaposlilo voznika, lastniki pa so zašli v finančne težave. Od 27.02.2013 je bil vpisan nov lastnik s sedežem v Ljubljani. Podjetje si je zastavilo ambiciozen cilj širjenja distribucijskih relacij na vsa področja Slovenije. Zaradi kvalitetno opravljene storitve na področju paketne distribucije se je vedno več uporabnikov paketne dostave začelo obračati na Paketkove voznike, da želijo menjati distributerja. Paketek je uspešno širil poslovanje v pridobivanje lastnih strank.

 

 

Dejavnost


Paketek se ukvarja z izvajanjem in organizacijo logističnih procesov. Glavna dejavnost je izvajanje paketne distribucije za partnerje iz Sloveije, Hrvaške in Italije. S tem se doseže maksimalna izkoriščenost prevoznih kapacitet in posledično nižja cena storitev za partnerje.
Z lastnimi zaposlenimi in partnerji Paketek pokriva Slovenijo s preko 100 lahkimi dostavniki in več kot 10 kamioni. V vsakem kraju v Sloveniji so kurirji s paketno in paletno dostavo. V zadnjem času se vse več partnerjev odloča, da celoten transport zaupa Paketku. Večinoma podjetja, ki imajo lasten razvoz ne uspejo oskrbovati vseh kupcev po Sloveiji dnevno ampak selektivno po regijah, na način, da so v vsaki regiji enkrat ali dvakrat tedensko. S prenosom prevozov na Paketek si bistveno izboljšajo tržni položaj saj lahko kupcem ponudijo svoje blago vsak dan in to v 24 urah od naročila, hkrati pa še znatno znižajo transportne stroške. Paketek uspešno združuje tranportne poti različnih partnerjev saj imajo v veliki meri iste odjemalce.